Stuurmanskunst

Welke invloed heb ik op de mensen in mijn omgeving?

Heb jij je dat wel eens afgevraagd? Natuurlijk realiseer jij je als bestuurder dat jouw besluiten en je werk heel veel impact hebben op de mensen in jouw organisatie. Maar in hoeverre ben je je bewust van het effect van jouw dagelijkse gedrag op je medewerkers? “Ik sta open voor mijn mensen, ze kunnen alles met me bespreken.”, hoor ik veel leidinggevenden zeggen. Ze realiseren zich niet dat alleen al de functie die ze vervullen met zich meebrengt dat medewerkers het niet over alles met hen zullen hebben. Veel leidinggevenden zijn zich er niet bewust van dat de positie die zij innemen binnen de organisatie blinden vlekken creëert. Als niemand alles tegen je durft te zeggen, gewoon omdat jij nu eenmaal de baas bent, krijg je dan nog wel genoeg feedback? Anders gezegd, in welke mate klopt jouw zelfbeeld met het beeld dat de mensen om je heen van jou hebben?

Het kan soms eenzaam zijn aan de top. Juist omdat jouw rol als leidinggevende de communicatie op voorhand al beïnvloedt.

Wil jij dat jouw organisatie in haar kracht staan? Dat jouw mensen de ruimte en verantwoordelijkheid die jij hen geeft ook werkelijk oppakken? Wil je de invloed die je hebt op de processen en op de mensen in je organisatie vergroten en je bewuster worden van jou rol hierin? Wil je meer mogelijkheden ontwikkelen als het gaat om grenzen stellen of juist meer ruimte geven aan de mensen in jouw organisatie? Dan is het traject Stuurmanskunst iets voor jou.

Tijdens dit ervaringsgerichte en interactieve traject leer je je bewust te worden van je eigen houding,  gevoel en gedachten en onderzoekt de effectiviteit daarvan. Je leert om los te laten en te ontspannen. Je verwerft inzicht in jouw gedragspatronen en de overtuigingen die daartoe leiden en je leert om bewust te kiezen voor gedrag.

Voor wie?

De training is bedoeld voor bestuurders en ondernemers die op zoek zijn naar een nieuwe manier om vorm te geven aan de toekomst. Je organisatie functioneert prima, maar het kan altijd beter. Dit traject helpt je om helder te krijgen waar de kansen liggen en om de belemmeringen te overwinnen zodat je de koers kunt varen die jij voor ogen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>